Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Dünya Barış Meşalesi Ayvalık'a ulaştı

Dünya Barış Meşalesi Ayvalık

1987 yılında Sri Chinmoy'un daha barışçıl bir dünya vizyonundan esinlenen gönüllülerin kurduğu, uluslararası bir ağ tarafından organize edilen "Dünya Barış Koşusu'nda sporcular aracılığıyla 100'ü aşkın ülkeden geçen barış meşalesi Ayvalık'a ulaştı.

1987 yılında Sri Chinmoy’un daha barışçıl bir dünya vizyonundan esinlenen gönüllülerin kurduğu, uluslararası bir ağ tarafından organize edilen "Dünya Barış Koşusu’nda sporcular aracılığıyla 100’ü aşkın ülkeden geçen barış meşalesi Ayvalık’a ulaştı.
Daha önce Çanakkale`ye ulaşan ve yoluna devam eden Dünya Barış Meşalesini taşıyan gönüllüler, akşam saatlerinde Ayvalık ilçesine geldi.
Burada Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Sporcuları tarafından karşılanarak Barış Meşalesi teslim alındı. Ayvalık Atletizm Kulübü sporcuları hep birlikte Alibey (Cunda) adasında koşularına son verdi.
Barış Meşalesi Cunda Adası`nda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer`e verildi. Bir süre Belediye Başkanı Gençer tarafından taşınan "Dünya Barış Meşalesi" daha sonra elden ele gezdirilerek dilekler tutuldu.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, uluslararası barış meşalesini taşıyan koşuculara birer madalya armağan etti.
Uluslararası barış için yola çıkan koşucuları güzel bir harekete aracılık ettikleri için kutladığını söyleyen Başkan Gençer, "Benim dileğim Atatürk`ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh Dünyada Sulh’. Dünya barışına meşale taşıyan bu genç arkadaşlarımızı Ayvalık`ta konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Barış meşalesini taşımış olmaktan ayrıca gurur duyuyorum, yolları açık olsun" diye konuştu.
Çek Cumhuriyetinden ekipte yer alan Barış Koşusu Takımının Sözcüsü ise Ayvalık`ta yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:
"Bu meşale tüm dünyanın içinden geliyor. 100 ülkenin içinden geçtik. Bu yıl Ocak ayında Portekiz`den başladık. Tüm Avrupa`nın içinden geçerek geliyoruz. Farklı ülkelerden insanlar bu meşaleyi elden ele taşıyor. Bu meşaleyi elden ele dolaştırarak dilek tutabilirsiniz. Biz sizin bu dileklerinizi başka ülkelere götüreceğiz. Bizi karşılayan yerel koşuculara da çok teşekkür ederiz. "
Ekip daha sonra ellerinde tuttukları Barış Meşalesi ile "Peace Run" isimli şarkılarını hep bir ağızdan seslendirdi.
Dünya çapında 100 üzerinde ülkede seyahat ederken elden ele geçirdikleri yanan bir meşale ile Uluslararası Barış Koşusu Takımı 17 Eylül`de Bulgaristan sınırını geçerek Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye’de Edirne ve Çanakkale’den geçen 13 koşucu, Ayvalık`ta mola verdikten sonra yarın sabah Kuşadası`na doğru yola çıkacak.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı